קילו וחצי תפוחי אדמה
חצי קילו בצל
3 שיני שום
4 רבעי עוף
חצי ק"ג אורז
2 כפות דבש או סילאן
1 ליטר מים רותחים
1 כף בהרט
4 כפות שמן
מלח, פלפל
מעט קינמון (לא חובה)
הוראות הכנה
בסיר רחב ונמוך בקוטר של 30 ס"מ (רצוי מצופה בטפלון)לחמם את השמן, לרפד את התחתית בבצל חתוך לפלחים לא דקים. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך עיגולים של כסנטימטר ולרפד את התחתית ודפנות הסיר. להניח מעליהם את רבעי העוף. לשטוף את האורז ולפזר בין קרעי העוף.
להרתיח ליטר מים להוסיף אליו את הדבש (או סילאן), מלח, פלפל. להמיס הכל יחד ולשפוך לתוך הסיר. לתת למים לרתוח ל-5 דקות על אש גבוהה, לכסות היטב בנייר כסף ומעליה מכסה ולהכניס לתנור מחומם מראש למשך כ-8 שעות על אש כ-150 מעלות.
אני מכינה את הקדירה בשעות הבוקר המוקדמות והיא מתבשלת בתנור עד שעות הערב המאוחרות. לעיתים כ-12 שעות.
להגשה: להפוך הסיר מעל מגש כך שתפוחי האדמה השחומים יהיו למעלה.
חצי קילו בצל
3 שיני שום
4 רבעי עוף
חצי ק"ג אורז
2 כפות דבש או סילאן
1 ליטר מים רותחים
1 כף בהרט
4 כפות שמן
מלח, פלפל
מעט קינמון (לא חובה)
הוראות הכנה
בסיר רחב ונמוך בקוטר של 30 ס"מ (רצוי מצופה בטפלון)לחמם את השמן, לרפד את התחתית בבצל חתוך לפלחים לא דקים. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך עיגולים של כסנטימטר ולרפד את התחתית ודפנות הסיר. להניח מעליהם את רבעי העוף. לשטוף את האורז ולפזר בין קרעי העוף.
להרתיח ליטר מים להוסיף אליו את הדבש (או סילאן), מלח, פלפל. להמיס הכל יחד ולשפוך לתוך הסיר. לתת למים לרתוח ל-5 דקות על אש גבוהה, לכסות היטב בנייר כסף ומעליה מכסה ולהכניס לתנור מחומם מראש למשך כ-8 שעות על אש כ-150 מעלות.
אני מכינה את הקדירה בשעות הבוקר המוקדמות והיא מתבשלת בתנור עד שעות הערב המאוחרות. לעיתים כ-12 שעות.
להגשה: להפוך הסיר מעל מגש כך שתפוחי האדמה השחומים יהיו למעלה.
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il